Norgeshus Seilmakern Doublehand 2017

Gode resultater for NHS-båtene i Doublehand regattaen i år.
Turen sydover mot Haugesund var preget av lette forhold. Mange slet også med lite vind inn og ut av pitstopp i Haugesund. FS2 var spesielt uheldig og mistet der et solid opparbeidet forsprang fra natten.
På hjemveien kom det langt mer vind med over 10 m/s på det meste vest for Bømlo. Mathilda ledet sin klasse det meste av regattaen, men det buttet veldig mot slutten og endte på 2. Plass. X-Faktor og FS2 seilte godt i sin klasse men uten på noe tidspunkt å sette vinneren Vito under press. Vito tok ledelsen allerede i Lerøyosen og beholdt den med klar margin helt til mål. X-Faktor og  FS2 endte også på henholdsvis 2. og 3. plass i klassen. Kilroy, foreningens 4. båt seilte tidvis bra men nådde ikke opp til premiene. De tre sistnevnte seilte i mellomste klasse. NHS hadde ingen deltagere i største klasse. Totalt stilte 32 båter til start.

Vårregatta 2017

Bildet er tatt av Madeleine Bratshaug, og illusterer dagens seilas. Blankt vann og lite vind. Den raskeste brukte like oppunder 3 timer ned til Bakervågen.

Dette er første regatta i klubbserien 2017. Takk til alle dere som møtte. Deltagerantallet er på vei tilbake til gamle høyder. Det vi savnet i dag var vinden. Det var meldt sydlig oppmot 4 m/s og målt vind i Bergen og på Flesland skulle tyde på jevne forhold med vind fra den retningen. Det skjedde desverre ikke. Nå tror jeg ikke at vindforholdene preger resultatlisten, men meningsløsheten og frustrasjonen blandt ferskingene blir ofte for mye slik at de bryter.
Yr melder som sagt sydlige vinder under seilasen, men i virkeligheten var det NØ som stod mest, avløst av SØ og SV. Alt med vindstyrke rundt 1 og 2 m/s.

Vårregatta 14. Mai start kl. 15.00

Vi har gleden av å invitere til NHS sin tradisjonelle vårregatta på søndag 14.
Mathilda er startbåt og regattakommite, for øvrig informasjon les seilingsbestemmelsene

Seilkro - Foredrag om Oselvaren og Premieutdeling for Hauststormen

Onsdag 8. mars kl. 19:00 kjem Kjell Magnus Økland til FjordSailing på Litlebergen for å fortelja om Oselvaren. Den tradisjonelle strilabåten er Norges nasjonalbåt og i desember vart bygging og bruk av Oselvaren oppført på UNESCO si liste over gode vernepraksisar i immaterielt kulturvern. Kjell Magnus Økland var den som på oppdrag for Oselvarverkstaden skreiv nominasjonsframlegget til UNESCO.

Seilkurs for turseilere

NHS arrangerer seilkurs for begynnere denne våren. Oppstart den 22. februar. Vi vil begynne med 3 kvelder på land, der den ene er praktisk gjennomgang av båt, med navn på alt av stående og løpende rigg. Kurset støtter seg på boken til Dedekam og alle deltagere vil få denne med på kjøpet. Boken inneholder alt du trenger å vite, resten handler om en masse praksis på egenhånd etter at kurset er over.

Kurset er gratis for medlemmet.
Påmelding til Tore Mjåtvedt

Innkalling til Årsmøte 25.januar 2017 hos Fjordsailing på Litlebergen

Innkalling til årsmøte i Nordhordland seilforening 2017.

Medlemmene i Nordhordland seilforening blir med dette innkalt til årsmøte onsdag den 25. januar 2017 kl 19.00 i Fjordsailings lokaler på Litlebergen

Saksliste:

1. Godkjenning av innkalling og dagsorden.
2. Valg av ordstyrer, referent, 2 stemmetellere, samt 2 til å undertegne protokoll
3. Behandle årsmelding for 2016.
4. Behandle regnskap for 2016 i revidert stand.
5. Fordeling av overskudd.
6. Medlemskontingent for 2017.
7. Behandle innkomne saker.
8. Budsjett for 2017.
9. Valg:

-  Leder og nestleder.

-  4 styremedlemmer og 2 varamedlemmer.

-  2 revisorer

Syndiker innhold