Høststormseilasen

Husk å melde deg på Høststormen.

Mer info om regattaen og påmelding finner du her:  https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2719

Sommerregatta 2017

Veldig bra oppmøte med 9 båter på startlinjen på lørdag. Været var ganske fint men vi savnet stabil vind. Starten gikk fint i bra driv men like etter det viste Byfjorden seg fra sin vanlige side med veklsende vind både i retning og styrke. Start og målområde var ved Krossundbroen og runding ved Bakavågen. Amante ledet seilasen det meste av dagen og vant også lørdagens seilas.

Søndagen var det ny seilas, da med start fra samme sted som dagen før, men med runding Hamreflu stake. Løpet er ganske kort og bør gjøres unna på noe over en time under normale vindforhold, men også denne dagen var vinden fraværende i store deler av seilasen. Dette favoriserer båtene med lav rating. Dette preger også resultatlisten, der de to langsomste båtene ligger øverst også  på søndagen. Denne gang med Mathilda som vinner.

Norgeshus Seilmakern Doublehand 2017

Gode resultater for NHS-båtene i Doublehand regattaen i år.
Turen sydover mot Haugesund var preget av lette forhold. Mange slet også med lite vind inn og ut av pitstopp i Haugesund. FS2 var spesielt uheldig og mistet der et solid opparbeidet forsprang fra natten.
På hjemveien kom det langt mer vind med over 10 m/s på det meste vest for Bømlo. Mathilda ledet sin klasse det meste av regattaen, men det buttet veldig mot slutten og endte på 2. Plass. X-Faktor og FS2 seilte godt i sin klasse men uten på noe tidspunkt å sette vinneren Vito under press. Vito tok ledelsen allerede i Lerøyosen og beholdt den med klar margin helt til mål. X-Faktor og  FS2 endte også på henholdsvis 2. og 3. plass i klassen. Kilroy, foreningens 4. båt seilte tidvis bra men nådde ikke opp til premiene. De tre sistnevnte seilte i mellomste klasse. NHS hadde ingen deltagere i største klasse. Totalt stilte 32 båter til start.

Vårregatta 2017

Bildet er tatt av Madeleine Bratshaug, og illusterer dagens seilas. Blankt vann og lite vind. Den raskeste brukte like oppunder 3 timer ned til Bakervågen.

Dette er første regatta i klubbserien 2017. Takk til alle dere som møtte. Deltagerantallet er på vei tilbake til gamle høyder. Det vi savnet i dag var vinden. Det var meldt sydlig oppmot 4 m/s og målt vind i Bergen og på Flesland skulle tyde på jevne forhold med vind fra den retningen. Det skjedde desverre ikke. Nå tror jeg ikke at vindforholdene preger resultatlisten, men meningsløsheten og frustrasjonen blandt ferskingene blir ofte for mye slik at de bryter.
Yr melder som sagt sydlige vinder under seilasen, men i virkeligheten var det NØ som stod mest, avløst av SØ og SV. Alt med vindstyrke rundt 1 og 2 m/s.

Vårregatta 14. Mai start kl. 15.00

Vi har gleden av å invitere til NHS sin tradisjonelle vårregatta på søndag 14.
Mathilda er startbåt og regattakommite, for øvrig informasjon les seilingsbestemmelsene

Seilkro - Foredrag om Oselvaren og Premieutdeling for Hauststormen

Onsdag 8. mars kl. 19:00 kjem Kjell Magnus Økland til FjordSailing på Litlebergen for å fortelja om Oselvaren. Den tradisjonelle strilabåten er Norges nasjonalbåt og i desember vart bygging og bruk av Oselvaren oppført på UNESCO si liste over gode vernepraksisar i immaterielt kulturvern. Kjell Magnus Økland var den som på oppdrag for Oselvarverkstaden skreiv nominasjonsframlegget til UNESCO.

Syndiker innhold