Holsnøy Rundt 20.09.2020

 
              Arne Øi og Bjørn Rundhovde bemannet Mathilda Holsnøy Rundt    (foto: Johnny Nordskag)

På grunn av coronarestriksjoner ble årets Høststormseilas avlyst. NHS arrangerte i stedet en treningsseilas med start ved Krossundet, Flatøy på søndag 20.09. Løpet gikk rundt Holsnøy med målgang ved Blodflua i nordenden av Bognestraumen.
Det møtte 13 båter til start. På Salhusfjorden blåste det SSV ca 4 m/s og alle hadde bra med vind. Etter runding Galteneset kom spinnakere/genakere opp på de fleste båtene. Det blåste mindre her enn på Salhusfjorden, men det var nok til å holde god fremdrift på slørelegget. Den SSV vinden var varslet sterkere etter passering Beitingen samt at den skulle dreie mere vestlig. Ved Skjellanger ble sløren skarp nok for enkelte av båtene, men de fleste karret seg rundt nordenden på Holsnøy uten dramatikk. Innover Mangersfjorden dabbet vinden og ved målområdet var det blankt vann og mye vindskygge. Det er laget en uoffisiell rangert liste over tidene til den enkelte båt. Denne finnes under menypunktet Regatta på disse sidene.
Takk til alle dere som deltok.
X-Faktor har filmet seilasen på egen båt. Denne finnes på bloggen til X-faktor. Det ligger også bilder på NHS sine Facebooksider.

Kommentarer

 Her er link til videoen filma ombord i X-faktor  youtu.be/7zRX8GC6hJE