NHS Sommerregatta 2019 24. og 25. august


 foto: Stian Flataker

NHS Sommerregatta 2019

Løpet på lørdagen gikk fra start ved Frekhaug ned til runding ved Bakarvågen og til mål. Det blåste 10 – 12 m/s fra SSØ som var langt over varslet vind. De møtte utrolige 10 båter til start som er en pen rekord i dette millennium. Mye vind og bølger førte til at to båter brøt og snudde på første legg og gikk tilbake til havn på Litlebergen. Det er ikke varslet om skade på materiell bortsett fra Mathilda som røk babord lensetakkel. Kilroy lå først i feltet sydover Byfjorden og hadde ved runding en luke til Anchrissi og Mathilda.

Mathilda satte spinnaker like etter runding, mens Kilroy ventet for lenge med å sette sin i den sterke vinden og avskrev dermed muligheten til å vinne lørdagens seilas. Mannskapet på Anchrissi synes også at vinden var for sterk og sparte genakeren til søndagens seilas. Det var jo tidvis noen ganske heftige vindbyger som tærer på utstyret.

Søndagen hadde vinden dreiet til SV og spaknet til 5-6 ms. 7 av båtene fra lørdagens start deltok også søndag i tillegg stilte Fønix og Shiba Juvel til start. Løpet gikk fra start like nord for Frekhaug og vi rundet ved først Kyrkjeflu ved Askeneset og deretter Hamreflu. Også dag 2 tok Kilroy teten ut fra start, men valgte å ikke sette spinnaker på det ganske lange slørelegget ned mot Hamreflu. Dermed overtok Mathilda en klar ledelse i regattaen som holdt helt til mål. Med seier også dag 2 ble Sommerregattaen vunnet av Mathilda sammenlagt med Kilroy på 2. plass og Anchrissi på 3.

Se på klubbsidene under fanen regatta for mer utfyllende resultatlister og tider.