NHS Vårregatta 2017

 
Under bommen på Mathilda ser vi Kilroy like etter at de har mistet ledelsen.

Vi prøvde etter gammelt å arrangere på Radfjorden. Mest på grunn av meldinger om lite og varierende vind. Løpet på Radfjorden er noe korterer og det i seg selv gjør at alle får fullført og kommer i mål. Det starter ved Tjuvholmen, runder Sæbøflu og ender tilbake i mål ved Tjuvholmen på Kvernafjorden. 
Det møtte 7 båter til start. Veldig få kom med fullt mannskap. De fleste seilte med varianter av shorthandet mannskap.
I starten blåste det 2 m/s fra SØ som dreiet til sørlig og tidvis SSV. I tillegg var det som vanlig på denne årstiden en voldsom nordgående strøm i Radfjorden. Etter runding ved Sæbøflu døde den sydlige vinden bort og en NV solgangsbris etterhvert økende til 4-5 m/s overtok og feide hele feltet i mål.
På første legg mot Sebøflu var feltet noenlunde samlet, men etter runding overtok First 36,7, Kilroy ledelsen og det så en stund ut til at de skulle ta seg greit inn til mål som vinnere. Båten har har mye mer kvadrat seil i forhold til Mathilda og X-Faktor og utviklngen i løpet overrasket ikke. Men som nevnt døde den sørlige svake vinden bort til fordel for en NV variant. Trolig var dette solgangsbris.
De bakerste båtene fikk denne først deretter X-Faktor og Mathilda, og etter en stund nådde den til slutt også Kilroy.
Kilroy mistet dermed ledelsen og kom i mål til en 3. plass. For komplett resultatliste se under fanen regatta 2018.
Takk til alle de fremmøtte for en fin dag på fjorden.