Litlebergen - Lygrekalven - Litlebergen

Dato: 
Ons, 09.08.2017
Båt: 
Lengde: 
20.0 nm
 Er ikke vi her på Vestlandet heldig. Som i går, onsdag 090817. En innskutt godværsdag, for ikke snakke om sommerdag med T-skjorte temperatur og uten en regndråpe fra oven.
Da det, litt ut på dagen, omsider gikk opp for oss at det var sommeren som var her, kom vi oss i seilbåten og gikk for maskin nordover "straumane". Gjennom vakre sprelske Alverstraumen, utover Radsundet med hytter og hus på begge sider. Vi møtte et uttall lystbåter i alle størrelser og fasonger. Gjennom pitoreske trange Bruknappen møtte vi en større føringsbåt og måtte skjerpe oss litt for at det skulle bli plass til oss begge . Festo handel opplevde antagelig årets omsetningsrekord hvis vi skal dømme etter alle båtene som hadde lagt bi ved det gamle tradisjonsrike handelstedets brygger.I fjorden mellom Lygra på styrbord side og Rådmannsholmene og sjømerket "Bispen" på babord, møtte vi en frisk og stødig nordavind midt i mot. Etter å ha rundet Lygrakalven , snudde vi, stanset motoren, heiste seil og begynte vår behagelige medvindseilas tilbake til der vi kom fra. 
Ferdiglaget ragu var på turen nordover tint og kunne varmes og fortæres med sol og vind i ryggen. Randi har full kontroll med sognebåtenes rutetider. Maskinen ble derfor startet og brukt da vi måtte"køle på" et minutt eller to for å unngå å møte hurtigbåtene i det trangeste partiet av Bruknappen. Manøveren gav oss et anerkjennende kort støt i hurtigbåtens fløyte. 
Etter 5 timers rolig behagelig seilas sørover våre kjente og kjære sund og fjorder kunne vi godt ut på kvelden sule inn seilene og fortøye.
For en dag!