Litlebergen - Søre Straumøysund - Herdlasund - Litlebergen

Dato: 
Tirs, 31.05.2016
Båt: 
Lengde: 
33.0 nm
 Vi skulle på tur i dag. Yr'en og alle de andre værprofetene i kongeriket hadde lovet at tirsdag, det var dagen da temperaturrekorder sto for fall, og det ene med det andre. Solen skulle skinne og alle skulle få prise sommeren.
Hva skjedde? Det regnet hele natten, og det fortsatte utover morgenen. Vi hadde forberedt en solid og fristende matkurv så her var det bare å trykke på den knappen det sto optimist på. "Det klarner nok ut på dagen skal du se", var optimistens utsagn. "Jeg tror det kommer til å tykne til og komme torden"  var motpartens syn på saken. Optimisten vant. Vi satte avgårde utover Radfjorden mens regnet kom og gikk. Hvor ble det av varmegradene forresten? Vi kompromisset og ble enige om at vi i hvert fall skulle spise formiddagsmaten ombord. Måltidet ble avviklet  "nedenunder" midt i Mangersfjorden mens regnet trommet på hyttetaket og  "Randine" ruslet på tomgang vestover.
Og sannelig, det klarnet og det sluttet å regne. Og det ble varmere! Og enda bedre, i Hjeltafjorden kom det vi vanligvis kaller solgangsbrisen, en fin nordlig trekk som gav oss 4-5 kn. på vår vei over fjorden med slakke skjøter og med kurs for søre Straumøysund.
Etter jibben kunne vi skjære mot Herdlasundet med vind godt aktenfor tvers. 
I Herdlafjorden gikk det unna i 3-5 kn. med platt lens og spridd genoa. For en tur, for en dag. Dette vil vi ha mer av,
Einar Aasmul 310516