Rormannen Singlehand Regatta 2016

 
Bildet er tatt ved Eikeviken etter runding på Puddefjorden. Bildet viser X-Faktor først og FS2 hakk i hel. Det er tatt fra Mathilda og viser hvor jevnt det var mellom båtene etter 2 timer seilas.

Bare 3 av foreningens egne båter var påmeldt og møtte til start i lørdagens Rormannen singlehand regatta. For de tre båtene som stilte opp ble det en veldig fin seilas. Starten gikk ved Frekhaug kai og første legg var kryss ned mot vendepunkt i Puddefjorden ved Nordnes. Byfjorden bød på fine forhold med 4-7 m/s sørøstlig vind. Vindskiftene var tidvis grove og siste 2 nm inn mot vending var spesielt varierende. Vi var inne til vending ved Nordnes noenlunde samtidig etter knappe 2 timer med kryss. Deretter ble det et spinnakerlegg helt til Skjellanger. X-faktor opparbeidet seg smått om senn et forsprang på 18 minutter på Mathilda ved inngangen til Det Nauet. Denne ble riktignok redusert den neste timen idet vinden økte på. Det var medstrøm gjennom Skjellangersundet så farten var stor og det var sjømerker å passe seg for.

Etter runding på Skjellanger bar det innover Mangerfjorden. Sønnavinden bak Eldsfjellet er et kapittel for seg. Den kom i kraftige kast som varte i noen minutter. Løpet ble forkortet ved Blodflua etter litt over 5 timer seiling. Resultatlisten finner dere under menypunktet Regatta på disse sider. Både X-faktor og Mathilda har egne blogger der du kan lese mer subjektive betraktinger fra seilasen. Se under menypunktet medlemsblogger