Høststormregatta 2014

FS2 med Jan Vidar til rors
Bra oppmøte med 26 båter på start av disse var det 6 i turklassen. Lørdag var været preget av høytrykk og svake vinder og stabile forutsigbare vindforhold. Lørdagen blåste det beskjedne 2-3 ms sørøstlig til å begynne med, men varslet å dreie vestlig utover dagen lenger nord i Hjeltefjorden og øke til 3-4 ms. Strømmen var nordgående begge dager og varierte også over tid på grunn av tidevann. Løpet ble helt korrekt avkortet ved Vikingneset for å sikre at alle kom i mål innen maksimaltiden. På lørdagskvelden ble det sjømat og premieutdeling på Skjerjehavn. Klassevinnere lørdag: Gordon Wright med Shiraz, Jan Vidar Nordstrand med FS2, Eirik Rosenberg med Mad Men og Bjørn Rundhovde med Mathilda som også hadde beste tid overall.


    Søndagen hadde vinden snudd nordlig og økte til 5-6 ms i Hjeltefjorden. Starten gikk greit og sydover Mjømnesundet bar det med spinnakeren oppe. Det gikk greit der også selv om alle båtene jibbet frem og tilbake sydover sundet. Regner med at de fleste trodde
 at nordavinden ville stå til vi var i mål, men ved Vikingneset var det desverre slutt. Her var vinden plutselig borte. Båter med spesielle lettvinds- egenskaper kom så smått greit rundt neset andre ble liggende i motstrømmen i opptil en time. Etter dette ble det et velkomment krysslegg vestover Fensfjorden før båtene kunne sette kursen sydover ved Mikkelsboen og sette spinnaker på nytt. I Hjeltefjorden stod vinden greit, men på grunn av vindhullet ved Vikingneset måtte seilasen avkortes ved Kyrkjeflu. 

Klassevinnere for begge dagene blir etter dette.

Klasse uten spinnaker hadde en deltager: Håvard Dahl med God Tid vinner selvsagt denne.

Laveste NORrating-klasse: Gordon Wright som også vant klassen søndag.  Terje Sætre med Amante på 2.plass

Mellomste NORrating-klasse: Jan Vidar Nordstrand og Harald Matland står med lik poengsum, men etter reglene vinner Harald denne med Jan Vidar på andre plass.

Høyeste NORrating-klasse: Eirik Rosenberg med Mad Men som også vant klassen søndag.

Shorthand-klasse: Bjørn Rundhovde og Arne Øi med Mathilda vant klassen også søndagen. I tillegg til beste tid overall etter begge dagene.

Så det ble god uttelling for alle de fire NHS-båtene.
 

 

Kommentarer

 Fin rapport Bjørn.
X-faktor har laga rapport og lagt ut bilder på bloggen.