NHS Holsnøy Rundt 2020

Det møtte 8 båter til start og det blåste tidvis ganske bra fra NNV. Spesielt rundt Skjellanger var det ganske friske forhold. Starten gikk innerst i Mangersfjorden ved Blodflua, fortsatte rundt Skjellanger og sydover Herdlefjorden. Rundet Galteneset og Frekhauglandet før målpassering ved Nordhodlandsbrua. Når det gjelder de 3 første plassen stod denne gangen mellom Kilroy, Mathilda og X-Faktor som også er de mest aktive båtene på kretsnivå. Takk til alle dere som deltok, resultatlisten er nå komplett nå og kan leses under menypunktet regatta på disse sidene. Se også på Facebook-sidene til NHS for bilder fra regattaen og X-Faktor og Mathilda sin blogg som finnes under punktet Medlemsblogger på hovedmenyen her.

NHS Holsenøy Rundt

Søndag 7. juni arrangerer NHS den andre seilasen i årets klubbserie.

Starten går kl. 11.00 fra Blodflua og målgang like syd for Krossund bro. Les gjennom seilingsbestemmelsene på denne nettsiden.
Siste nytt:  Det er lov å seile doublehand.

17.mai båtkonvoi rundt Håøy og Flatøy

Nordhordland seilforening inviterer alle båtar til ein uformell båtkonvoi rundt Håøy og Flatøy med ein avstikkar bortom Knarvik.
Vi håper at magne vil vera med og laga liv og røre, og stemning denne dagen.
Pynt båtane med flagg og bjørkeris og ver med på festen. Alt som er med på å skapa 17.mai-stemning på fjorden er flott. Underhaldningsinnslag undervegs er velkomne. Ta med instrument og dra ein trall undervegs e.l.
Vi startar klokka 12.00 frå Litlebergen med baugen nordover, så vert det ein runde med klokka, slutt ca. kl. 14.00.
Lang lang rekke etter lederbåt.
Farten vert max 5 knop.

Praktiske reglar for båt-toget:
  • Vis hensyn
  • All navigasjon på eige ansvar
  • Ta hensyn til smittevernreglane
  • Følg bak lederbåten.

NHS Vårregatta 10.mai 2020

Det var meldt mykje vind på Mangersfjorden 10.mai, så det vart ikkje så mange deltakarar i årets Vårregatta.
Meldingane gjekk ut på 9 - 12 m/s frå N/NV. 3 båtar stillte opp: Kilroy, Anchrissi og X-faktor.
Starten gjekk kl. 14 i Bognestraumen.

Løp nr. 2 skulle seglast. Dette var frå start ut rundt bøye ved Trettholmen (sørspissen av Flona) deretter inn igjen i Bognestraumen og vidare til mål i Mangersvågen.
Det vart tøfft på kryssen nordover. Vindmålaren var oppe i 15 m/s. Det var mykje vindkast då vinden kom over land.
Alle 3 båtane greidde seg bra med 2 rev i storseglet. 2 av båtane med hardsværsfokk og ein med sjølvslåande fokk.
Ingen spinnakerar kom opp i dag. Det var nok lurt.
Kilroy runda merket ved Trettholmen først, deretter X-faktor og Anchrissi. Denne rekkjefølgja held seg til mål i Mangersvågen.

Treningsseglasane er i gang

Tirsdag 5.mai vart første seglas i serien segla under fine forhold. Sol og ein liten bris på 3 - 4 m/s frå SV/V.
5 båtar segla på tid: Tjorven, Hanseaten, Sheeba II, Mathilda og X-faktor. Vito segla utan å registrera tid.
Med denne vindretningen var det løp 3 - Byfjorden - som vart segla. Start ved Nordhordlandsbrua og vending på posisjon 60.28.00 i Byfjorden. Det vart kryss og eit par slag inn til denne posisjonen. På tilbaketuren var det spinnakerføre og dei fleste hadde spinnaker oppe på dette legget. Her er resultatlista for første seglas.

Sheeba II på veg mot mål.

TRENINGSSEILASER 2020

Den 5. Mai starter NHS med treningsseilaser. Det betyr at disse vil gå hver tirsdag i første omgang frem til midtsommers. Vi tar sikte på å seile i 2 klasser. Den ene klassen med registrert tid. Den andre uten å ta tiden. Begge klassene registrerer deltagelse hver gang de deltar og hver deltagelse blir et lodd i hatten. Etter sesongen trekkes det premier. Oversikt over deltagelse vil ligge på en egen resultatside på regattasidene til NHS. Seilasen er underlagt de  til enhver tids gjeldende smittevernregler. For nærmere info les seilingsbestemmelsene. Men viktigst av alt kom ut på fjorden og seil.
Syndiker innhold