Sommerskole i seiling 2021

Nordhrodland Seilforening og Il Kvernbit arrangerer i år sommerskole i seiling for ungdom i alderen 5.-10.- klasse.
I den anledning frir vi i styret til medlemmene om å bidra til gjennomføring. Sommerksolen arangeres fra mandag 9. august til fredag 13.august (uke 32)

Se vedlagt medlemsskriv av 13.juni.

Kan du bidra? Meld tilbake til kasserer Marius Villanger på kasserer@nordhordlandseilforening.org eller mobil 46417667.

Holsnøy rundt lørdag 5.juni 2021

Husk Holsnøy rundt lørdag 5.juni. Det er meldt fint vær for ein segltur nesten rundt Holsnøy. Sjå Holsnøy rundt under "Kommende aktiviteter" for seglingsbestemmelsar.

17.mai båtkonvoi rundt Håøy og Flatøy

Da er detaljene klar for arrangementet vårt 17. mai.
Dette er et fellesarrangement mellom Nordhordland seilforening og Litlebergen båtforening.

BÅTKORTESJEN 17. MAI 2021.

Alle er velkommen til å delta i årets båtkortesje.  Det anmodes om å pynte båtene med flagg, bjørk og ballonger el.l.

Detaljer for arrangementet:

• Kl. 12.00 ligger vi seilingsklar på Flatøyosen – og Nasjonalsangen synges i fellesskap med hele landet.
  • Vi seiler etter avsluttet sang noen minutter over tolv
  • Frode fra NHS seiler først som ledebåt (tydelig flagg i masten) og vi andre fletter inn bak – motorbåter og seilbåter fint fordelt utover.
  • Vi kommuniserer (i den grad det er nødvendig) på VHF kanal 6.
  • Avstand mellom båtene prøver vi å tilpasse til ca 30 – 40 meter (ikke for nært og ikke for lang avstand....)
  • Redningsskøyten fra Bergen seiler bakerst (så sant den ikke blir tilkalt til andre nødvendige oppdrag) – du er hjertelig velkommen med oss!
  • Harald Vebenstad fra LBF seiler midt i kortesjen – og han vil regulere det hele på VHF'en.  Hans kallesignal er WENDI.  Han vil ha fokus på HMS og støtte dersom det skulle være nødvendig – og flytter seg raskt hvis behov.
  • Seilingsruten (vist på kart) følger nedenfor denne teksten.

Vi kan dessverre ikke arrangere noen form for treff etter kortesjen pga gjeldende smittevernregler – dette beklager vi selvfølgelig alle!

Mangen av oss vil treffes søndag 16. mai kl 18.00 i båthavnen – for å pynte litt.  Du er hjertelig velkommen til å være med!

Tirsdagstrening 2021

Her er datoane for treningsregattaer i 2021. Seglingsbestemmelsar og meir info finn du under "Kommende aktiviteter" oppe til høgre på framsida av heimesida.

NHS Klubbregattaer 2021

Klubbserieregattaer NHS 2021

Datoar for årets klubbserie er:

- Vårregatta lørdag 8.mai
- Holsnøy rundt lørdag 5.juni
- Sommerregattaer 21. -22.aug.
- Høststormseilasen 18. -19.sept.
Vårregattaen vil verta segla på Mangersfjorden med start i Bognestraumen.
Set av datoane!

SEIL UT 2021 Nordhordland seilforening

SEIL UT er eit lågterskeltilbud for å få fleire seglbåtar til å løysa fortøyningane og koma seg på sjøen. SEIL UT har hatt stor suksess i fleire seglforeningar, m.a. Molde og Florø Seglforeningar. Norges seilforbund ved turansvarleg Jon Amtrup hjelper fleire seglforeningar å koma i gang.

No er opplegget for SEIL UT 2021 Nordhordland seilforening klart. Oppstart er 1.mai.

Seil UT er turseiling med et lite element av konkurranse og med formål å få flere seilbåter ut på tur. Familier kan dra på tur i nærområdet, høste poeng og samtidig være en del av noe større – og alt dette på en koronafri måte. Når høsten kommer og verden forhåpentligvis er litt mer normal kan deltakerne samles for å motta priser og dele seilhistorier.

Seilforeningen har utarbeidet en liste over gjestehavner som vi definerer som Seil Ut-poster.
Dette er 30 gjestehavner fra Kalvåg i nord til Espevær i sør.

Syndiker innhold